zaterdag 4 augustus 2012

Vik (dag 3)

Vandaag reisden we over een kortere afstand naar het kleine plaatsje Vik. De reis voerde langs eindeloze lavavelden. Bijna niet voor te stellen met hoeveel geweld dit gebied ooit gevormd moet zijn.



Ons kampement was al voor de middag klaar. Tijd genoeg dus om nieuwe mooie dingen te gaan bekijken.  Het plaatsje Vik stelt eigenlijk niets voor, maar dat geldt voor alle plaatsjes die we tegen komen. Meestal zijn het niet meer dan gehuchten. Wel zijn we hier het eerste souvenirwinkeltje tegen gekomen in 650 kilometer.




Vanmiddag zijn we naar Dyrholaey geweest, die bestaat uit 120 meter uit zee oprijzende hoge kliffen. De zee heeft door erosie een enorm gat in de grootste klif geslepen, groot genoeg om met een boot doorheen te varen. De rotsen herbergen nestplaatsen van veel verschillende soorten vogels. Tot begin augustus nestelen hier onder andere papegaaiduikers. Het is een geweldig gezicht om te zien hoe ze hier met vers gevangen vis hun jongen komen voeren. Het basaltstrand is gitzwart, een spectaculair gezicht.




We zijn van plan vanavond nog een 4x4 route te rijden naar de gletsjer Mýrdalsjökull. Onder het ijs van deze gletsjer zit ook de vulkaan Katla, waarvan wordt gezegd dat deze tekenen van activiteit vertoont. 
 

2 opmerkingen:

  1. Geweldig mooie foto's! Toch wel een klein beetje jaloers .. :) misschen volgend jaar!
    Nog een hele mooie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er gaaf uit Monique! Wel een avontuur hoor, deze reis!!

    BeantwoordenVerwijderen