maandag 13 augustus 2012

Kneuterig museum, Asbyrgi, Dettifoss en woestijn

Weer een geweldige dag. We werden wakker van het zonnetje en buiten was het erg aangenaam. Na een rustige start met een ontbijtje hebben we ons kamp opgebroken.

Vandaag wilden we naar de Dettifoss, maar onderweg kwamen we natuurlijk van alles leuks tegen. Dat begon al even voorbij Husavik, waar we een piepklein museum tegen kwamen, waar een verstokte verzamelaar van alles bij elkaar had verzameld. Van lucifersdoosjes tot wasmachines. Om dit alles te herbergen heeft hij een oud huis uit Husavik laten overbrengen en heeft hij zelf nog een paar kleine huisjes in traditionele stijl bijgebouwd. Vol enthousiasme legde hij van alles uit.


Onze reis vervolgend kwamen we bij Asbyrgi. Dit is een enorme kloof, die is ontstaan door een vloedgolf van water en ijs als gevolg van een vulkaanuitbarsting. De kloof is enorm breed en hoog en begroeid met berkenbomen.


Na een kilometer of dertig over een onverhard wasbord kwamen we bij de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. Wij waren aan de "niet toeristische kant", dus we konden er heel dicht bij komen. Het is heel indrukwekkend om te zien hoe hier enorme watermassa's in een diepe kloof storten.



Daarna wordt het tijd om door te rijden naar de volgende camping. We schrokken eerst nogal omdat het midden in een woestenij ligt. We hebben besloten om morgen wel door te rijden maar het moet gezegd, verder is het een prima camping. De mooiste die we tot nu toe zijn tegengekomen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten