zaterdag 11 augustus 2012

Richting Myvatn en Húsavik


We reizen door richting het Myvatn-gebied en de plaats Húsavik. Omdat in dit gebied enorm veel te doen en te zien is, willen we daar een paar dagen blijven staan. Zo hebben we de tijd om een whale spotting tour te maken vanuit Húsavik en het Myvatn-gebied uitgebreid te doorkruisen. In dit grote en interessante is ontzettend veel te zien over vulkanische activiteit, soms zelfs van heel recent.

Kamperen doen we bij camping Heidarbaer. Ook hier waait het flink tot hard. Eigenlijk geen nieuws meer, want overal in de buurt van de hoogvlaktes komt gewoon een harde wind naar beneden zetten. Klagen mogen we toch al niet, want IJsland beleeft volgens de lokale bevolking een bijzonder mooie zomer en tot nog toe hebben we gewoon mazzel gehad met het weer.



De middag luieren we lekker wat in het zonnetje, ook wel eens lekker. ’s Avonds willen we toch even een blik werpen bij het Myvatn-meer en we rijden er door een enorme en totaal verlaten hoogvlakte heen over een onverharde weg.


’s Avonds gaan we nog lekker even zwemmen, want de uitbaters van de camping hebben bij het campinggebouwtje annex buurthuis een zwembad, dat wordt verwarmd door een stoombron hier uit de buurt. De IJslandse zwembadcultuur leent zich ook nu weer prima als alternatief voor het ontbreken van douches op de camping. In IJsland is het namelijk volkomen normaal om je voor het zwemmen goed te douchen en te wassen, dus je kunt gerust shampoo en zeep meenemen. Af en toe even in de hot tub, heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten