zaterdag 21 juli 2012

Voorbereiding...

Niet zelden gaat onze reis een hele andere richting op dan we in eerste instantie gepland hebben. Zo ging een voorgenomen vakantie naar Noorwegen al eens naar Tsjechië en veranderde Noordwest Amerika in Noordoost. Dit jaar zouden we naar de Pyreneeën gaan en ook nu draaiden we 180 graden en kozen we voor het Noorden. We gaan naar IJsland.

Naar IJsland ga je niet voor het mooie weer. Dat komt goed uit, want echte zonaanbidders zijn we niet. Onze eerste kennismaking met IJsland was tijdens een tussenstop op de luchthaven Keflavik, waar we midden juli in vliegende storm en met ijskoude slagregens naar een aansluitend vliegtuig moesten lopen. We hopen nu wel op iets beter weer, al weet je het in het wispelturige klimaat natuurlijk maar nooit. De promotiefilmpjes in het vliegtuig en op de luchthaven zagen er wel erg aantrekkelijk uit en we besloten dat we ooit een IJslandreis zouden maken. Deze reis vindt nu eerder plaats dan gedacht.


Toen we de mogelijkheden gingen onderzoeken kwamen we er achter dat het erg duur is om een 4WD auto te huren: als je door het binnenland wil reizen wel een onontbeerlijk vervoermiddel. Toen zijn we gaan onderzoeken of het mogelijk is om onze eigen Land Rover mee te nemen en hoe duur dat dan zou zijn. Ook hieraan hangt een prijskaartje, want het vervoer van de Land Rover is door zijn hoogte twee keer zo duur als een gewone personenauto. Al met al is het goedkoper dan de combinatie vliegen en huren. Bovendien kunnen we nu onze eigen uitrusting meenemen. We varen nu met de Smyril Line van Hirtshals (Denemarken) via de Faroer Eilanden naar Seyðisfjörður (IJsland). Deze beslissing gaf ons ook weer een goed excuus om van alles aan onze auto aan te passen.

Dit jaar gaan we voor het eerst met ons tweeën op zomervakantie. We hebben er ontzettend veel zin in.

2 opmerkingen:

  1. Erg Cool Ijsland! Lekker met jullie eigen auto. Veel plezier met z'n tweeën!!

    Gr Dolores

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al veel mooie verhalen gehoord en vooral indrukwekkende foto's gezien van Ijsland. Heel veel plezier en zolang we thuis zijn zullen we jullie blog volgen. Liefs, Familie Stelwagen.

    BeantwoordenVerwijderen